Willy Sommers: ‘Zolang de gezondheid goed blijft, blijf ik ervoor gaan!’

0
116
Willy Sommers
© Jeroen D'Havé

Willy Sommers werd vorige maand 65 jaar en heeft in zijn glansrijke carrière heel wat albums bij elkaar gezongen.  Hoeveel albums Willy in zijn carrière opgenomen heeft, daar moet hij het antwoord schuldig op blijven.  Wat wel zeker is: zijn meest recente album ‘Boven De Wolken’ scoort ook deze keer weer hoog in de charts!

“De fans zullen het antwoord op het hoeveelste album ‘Boven De Wolken’ is, waarschijnlijk beter weten te beantwoorden, lacht Willy wanneer VBRO-reporter Rudy Meyns hem de vraag voorlegt hoeveel albums hij tot nu toe opnam.  “Vooral in het begin van carrière maakte ik er een gewoonte van om elk jaar met een – toen nog – nieuwe LP voor de dag te komen.  Ondertussen hoeft dat gelukkig niet elk jaar meer, maar ik denk dat ik toch een hoop LP’s en CD’s bij elkaar gezongen heb,” besluit Sommers.

Nummer met Tura

Omdat Willy Sommers in augustus 65 werd, ging hij begin dit jaar al aan de slag met de voorbereidingen van z’n nieuwe plaat ‘Boven De Wolken’.  Hij kreeg hierbij de hulp van zijn platenmaatschappij die hem een aantal nummers aanreikte maar één bepaald nummer op het album hebben toch een speciale plek in Willy’s hart ingenomen.  “Het nummer L.A.T. werd destijds geschreven door mijn ontdekker Roland Verlooven.  10 jaar geleden vond ik de tijd niet rijp voor zo’n nummer, maar bij het zoeken naar geschikte nummers voor ‘Boven De Wolken’, stootte ik op dit nummer en wou ik het persé opnemen als ode aan Roland.”

Sommers en Tura. Veel mensen denken dat de zangers elkaar niet kunnen luchten.  “Niets is echter minder waar,” zegt Willy.  “Eén keer in het jaar spreken we samen af om wat te gaan eten en wat bij te praten. En elke keer besluiten we met de woorden: ‘We moeten samen eens iets doen.’  Dit jaar was het dus zover.  Will belde me op en zo is het nummer ‘Zondag’ op het album ontstaan.”

Willy Sommers is 65 jaar maar denkt nog lang niet aan zijn pensioen.  Voor volgend jaar staat de agenda al behoorlijk vol, er komt opnieuw een concert in Blankenberge,… kortom Willy bruist van de plannen en wil zijn fans nog heel lang van zijn muziek laten genieten.

Willy bij VBRO

‘Boven De Wolken’ van Willy Sommers is verkrijgbaar als download bij iTunes en als fysiek exemplaar bij de mediagigant!

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in