Dubbele verjaardag in showbizzland: Christoff & Laura Lynn!

0
483
Christoff Laura Lynn

Je zou het gerust een ‘koninklijke’ verjaardag kunnen noemen vandaag want zowel schlagerkoning Christoff als schlagerkoningin Laura Lynn vieren vandaag hun verjaardag.

In Vlaanderen zijn ze allebei superpopulair en het is niet overdreven om te zeggen dat ze de top bereikt hebben in het genre dat ze brengen.  Toevallig worden ze vandaag beiden 41 jaar jaar! Een nieuwe voordeur dus. Gefeliciteerd Laura en Christoff!

Hoeveel toeval kan er bestaan? Christoff en Laura Lynn zijn beiden geboren op 18 juni 1976, ze studeerden beiden aan de Showbizzschool in Oostende, ze behoren ondertussen allebei tot de top van de Vlaamse showwereld, ze hebben allebei muzikaal onderdak gevonden bij Top Act en ze brengen allebei Vlaamse schlagermuziek; hoewel hun recente werk wat poppy’er klinkt!  Beide artiesten zijn vandaag jarig!

Het muzikale pad van beide artiesten loopt nagenoeg parallel naast elkaar.  Beiden werden al heel jong door de muziekmicrobe gebeten.  Allebei gingen ze studeren aan de Showbizzschool in Oostende en hoewel Christoff veel vroeger aan de weg naar het succes begon te timmeren, zijn beide artiesten pas echt doorgebroken rond 2005.  Laura’s carrière kende toen een bliksemstart met ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ en Christoff maakte toen opmars met nummers als ‘Eenmaal komt voor jou die dag’ en ‘Als ik in je blauwe ogen kijk’.  Vanaf dat moment was er geen houden meer aan en werd elke single die ze uitbrachten in een mum van tijd een hit.

Christoff bracht albums uit met zijn muzikale vrienden, Laura Lynn bracht een album uit met Frans Bauer, haar muzikale zussen en wist zelfs Marva te strikken voor een (virtueel) duet.  Het zijstapje dat Laura deed met Tine Embrechts en Nathalie Meskens als The Lynn Sisters, doet Christoff met Florian Silbereisen en Jan Smit als KLUBBB3.

Zowel Laura als Christoff zijn in de loop der jaren geëvolueerd in de muziek die ze brengen.  Beiden startten met schlagermuziek dat gaandeweg toch meer naar Vlaamse popmuziek ging evolueren.  Getuige daarvan zijn hun albums ‘Altijd onderweg’ en ‘Jij en ik’ die al heel wat minder typische schlager lieten horen en wat meer neigden naar Nederlandstalige pop.  Een trend die zich doorzet, want Laura’s album ‘Een nieuwe dag’ staat mijlenver af van haar eerder uitgebrachte werk en ook Christoff’s nieuwe album dat hij begin juli voorstelt, zal wat poppy’er klinken.

Vandaag kunnen beide artiesten terugblikken op een meer dan geslaagde carrière!  Vlaanderen heeft ze beiden in hun hart gesloten en hoopt dat ze nog jaren mogen meedraaien aan de top; waar ze thuis horen!

Christoff en Laura Lynn: de redactie én de lezers van Entertainment Today wenst jullie van harte een gelukkige verjaardag! Geniet van jullie dag en nog heel veel succes voor de toekomst!

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90