MENT TV licht tipje van de sluier rond radioplannen op!

0
353
MENT TV
© MENT TV

Dat MENT TV binnen haar televisieproduct naast de Vlaamse muzieksector ondersteunen nog graag andere maatschappelijke verantwoordelijkheden opneemt is algemeen geweten. Indien MENT TV in 2018 de mogelijkheid krijgt radio te maken en daartoe een netwerkradiolicentie bekomt, ligt een volledig plan klaar om naast nieuws, korte nieuwsrubrieken in de live programma’s, muziek en showbizznieuws ook andere waardevolle informatie met de luisteraar en kijker te delen.

Een aantal programma’s lopen simultaan tussen radio en televisie en online, een aantal andere worden ontkoppeld. Bij MENT TV wil men hard werken rond milieu, gezond eten en bewegen en vooral ook zeer sterk rond veilig verkeer. In de grote prime-time radioblokken is het de bedoeling de verkeerssituatie op de voet te volgen. In dat verband werd één en ander afgesproken met Het Vlaams Verkeerscentrum. Bij grote verkeersproblemen komen er ook live telefonische interventies vanuit het Verkeerscentrum.

Live is belangrijk

Vele radio’s werken nu niet live maar met voice tracks (presentaties die op voorhand worden opgenomen en dan via een computer tussen en op de muziek worden gemonteerd). De grote zenders werken uiteraard wel live. Het niet-live werken geeft niet de mogelijkheid om snel op nieuws, nieuwtjes en verkeer in te spelen.

Daarom vindt MENT TV het voor radio belangrijk om live radio te gaan maken. Daarvoor staan een reeks aan ervaren mensen klaar met ruime nationale radio-en andere media-ervaring, ervaring binnen VRT, Joe en Q-Music. Veel van die ervaring hebben we al in huis, iedereen die nu bij MENT presenteert blijft uiteraard, en er komen een paar ervaren mensen bij in het team.

Het BIVV en rubrieken rond veilig verkeer

Voor de zomer werden in de MENT-studio een reeks aan testrubrieken opgenomen rond veiling verkeer in samenwerking met het BIVV. Daarin praten Eveline Cannoot en BIVV-woordvoerder Stef Willems kort over interessante verkeersvragen. Handige tips en info komt daarbij aan bod. In de toekomst is het de bedoeling ook luisteraars vragen te laten stellen.

Stef Willems ken je als BIVV-woordvoerder in de nieuwsberichten van ondermeer VRT en VTM. Zoals velen weten is Stef ook de zanger van de groep Frimout en ook binnen die context geen onbekende voor wie MENT TV kijkt en luistert.

Bij MENT hoopt men begin 2018 met radio te starten.

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in