Losgeslagen schaap laat zorgt voor chaos bij Alloo Bij De Wegpolitie

0
28
alloo bij de wegpolitie
© Medialaan/VTM

Inspecteur Jef en Yann worden opgeroepen voor een uitgebroken schaap op de berm van de autosnelweg. De politiemannen hebben al de moeite van de wereld om het ontsnapte dier te vangen: “Boeven vangen dat gaat, maar een schaap niet.”

Een trucker komt helpen en ook de eigenaar zoekt mee naar een oplossing, maar het is uiteindelijk de brandweer die na een jacht van een uur redding brengt. Ondertussen heeft de hele operatie een lange file veroorzaakt.

De Federale Wegpolitie voert buscontroles uit. Verschillende chauffeurs lopen tegen de lamp. Zo rijdt een chauffeur met de bestuurderskaart van een collega. Hij beweert dat het een vergissing is, maar inspecteur Philip twijfelt aan zijn verklaring: “Als je met 50 mensen op pad bent, is het niet de geschikte dag om vergissingen te maken.” De buschauffeur krijgt een boete voor €2600. “Het is een zware boete, maar het is dan ook een zware overtreding. Wij kunnen niet nagaan hoeveel die man al gereden heeft. Hij zit misschien doodmoe achter het stuur.”

Tot twee maal toe blijkt ook dat truckers zich niet altijd aan het inhaalverbod houden. Een Roemeense chauffeur betaalt de boete van €55 zonder morren, maar zijn Poolse collega beweert het bedrag niet op zak te hebben. Zijn voertuig wordt in tussentijd door de politiemannen achter slot en grendel gezet.

Alloo bij de Wegpolitie, elke donderdag om 21u40 bij VTM

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in