Ingeborg: “Muziek is de beste manier om over te brengen wat ik iedereen toewens…”

0
83
ingeborg
© Medialaan/VTM

Het ietwat onzeker zangeresje dat wat onzeker op het podium stond van het Eurovisie Songfestival is een zelfverzekerde dame geworden die weet wat ze wil.  Ingeborg is ‘Door de wind, door de regen’ al lang ontgroeid en voor het eerst sinds lang laat ze weer van zich horen met een nieuwe plaat: ‘Where The Sea Touches The Sky’.  Bij VBRO hadden ze de sympathieke zangeres onlangs over de vloer voor een leuk interview.  

De titel refereert naar ‘iets magisch’ wat kan gebeuren als mensen samen zingen en afstemmen op elkaar. “Het is zoals wanneer je naar de zee kijkt en op een grijze dag niet goed kan zien waar lucht en water in elkaar overgaan. Dat versmelten, dat raakbare, die ervaring van werkelijk puur contact, een soort éénheid. De universele boodschappen over vrede, liefde, aanvaarding, vergeving, dankbaarheid.” aldus Ingeborg.

Het album ‘Where The Sea Thouches The Sky’ is eigenlijk toevallig ontstaan en tegelijkertijd schuilt er een idee achter: “Aan het album hebben twee ‘koren’ meegewerkt,” steekt Ingeborg van wal. “Het Brugs Fioretti Koor en ons eigen koor van De Evolutie (De Evolutie is de naam van Ingeborgs centrum in Brugge, nvdr).  Toen we in september 2016 voor het eerst samenkwamen, zijn we uit een vorm van therapie wat beginnen zingen.  Heel gezellig allemaal. Gaandeweg kwamen daar nieuwe liedjes bij en zo is het album ontstaan.”

Het idee achter het album is dat het de luisteraar die wil meezingen, ook uitnodigt om dat te doen.  “Het Fioretti Koor hebben we op het album wat naar de achtergrond gemixt, waardoor je als luisteraar niet ‘botst’ op een muur van 125 stemmen.  Voor wie wil meezingen is dat een pak uitnodigender,” weet Ingeborg.

Wie de nieuwe plaat van Ingeborg koopt, hoeft niet te vrezen.  Het is niet zo dat de ‘oude’ Ingeborg volledig uitgewist werd: “We hebben bewust gekozen voor ‘Laat Het Maar Los’ als eerste single omdat dat de mensen gaat helpen om een brug te maken met de Ingeborg van vroeger.  Het nummer is op en top de Ingeborg van nu, vertaald in muziek, maar die wel aansluiting vindt met de Ingeborg die ze kennen van vroeger. De tweede single wordt ‘We Came To heal’, een kerstsingle.”

Bekijk het volledige interview bij VBRO

‘Where The Sea Thouches The Sky’ van Ingeborg is nu als download verkrijgbaar op iTunes, maar bestaat ook als fysiek exemplaar via de website van Ingeborg.

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in