Gelukkige 65ste verjaardag, Willy Sommers!

0
265
Willy Sommers
© Christof Desmedt

Hij werd geboren als Willy De Gieter, maar het publiek kent hem beter als Willy Sommers.  De zanger die ‘Zeven anjers, zeven rozen’ de onsterfelijkheid inzong, is vandaag jarig en mag 65 kaarsjes uitblazen.  Willy toont geen 65 jaar en heeft ook geen plannen om het de komende tijd wat rustiger aan te doen.  Binnenkort brengt de zanger een gloednieuw album uit, ‘Boven De Wolken’! Gelukkige verjaardag!

Willy Sommers werd geboren op 9 augustus 1952.  Hij volgde notenleer, piano en… jawel: saxofoon aan de muziekacademie in Anderlecht.  Wat velen niet weten is dat Willy ook regent Nederlands, Engels en Duits is.  Maar de lokroep van de muziek was sterker dan die van het lesgeven.  Willy heeft nooit één dag voor de klas gestaan.

Zijn grootste hit was ‘Zeven anjers, zeven rozen’; een nummer uit 1971.  Hij verkocht meer dan 100.000 plaatjes in Vlaanderen en stond 19 weken nummer één in de. Ook de Spaanse, Duitse en Franse charts moesten eraan geloven want ‘Sieben Küsse, sieben Rose’ en ‘Siete rosas, siete besos’ waren kaskrakers.  In de daarop volgende jaren scoort Willy de ene hit na de andere.

In 1989 werd Willy presentator van het VTM-muziekprogramma ‘Tien om te zien’.  Een taak die hij later zal vervullen aan de zijde van Anne De Baetselier en zelfs heel even aan de zijde van Yasmine.  In 1999 wordt het programma door VTM afgevoerd en besluit Willy zich weer te concentreren op zijn muzikale carrière.

Platenfirma Play That Beat! brengt begin 2000 de 8 eerste langspeelplaten van Willy uit op CD en in maart van datzelfde jaar verschijnt zijn nieuwe album ‘Warm in mijn hart.

Na een jaar afwezigheid komt Tien Om Te Zien opnieuw op het Vlaamse scherm. Samen met Anne De Baetselier presenteert Willy het programma. Het programma komt echter niet terug, maar wordt in september vervangen door ‘Hitstop’; een clipprogramma bij VTM.

In november 2000 brengt Willy bij platenfirma Label Vie een nieuw album op de markt in productie van gitaarvirtuoos Francis Goya : ‘Alleen de liefde overwint’. Bart Herman werkt samen met Willy voor de teksten van het album.

In 2001 staat Willy 30 jaar jaar op de planken. Een gelegenheid die uitgebreid in de media komt en die Willy viert met een aantal concerten.

In 2002 wordt Willy vader van Luna. Naar aanleiding van de geboorte van Luna maakt Willy de single ‘Het mooiste wat bestaat’, een ode aan zijn pasgeboren dochter.  Later zou Willy ook nog papa worden van een zoon, Lucca.

Op 21 november 2002 krijgt Willy een trofee van Radio 2 en Sabam : een plaats in de Eregalerij van het Vlaamse lied met ‘Zeven anjers,zeven rozen’.

In 2003 brengt Willy Sommers samen met Luc Steeno en Lisa Del Bo het album ‘De mooiste duetten en méér’ uit.

In 2009 brengt hij het album ‘Vogelvrij’ uit. De titelsong ‘Vogelvrij’ en de tweede single ‘Een wonder van een vrouw’ doen het niet slecht in de hitlijsten en ook het album kent een goede verkoop.

In 2010 werd Willy opgenomen in de Radio 2 eregalerij voor een leven vol muziek.

In 2011 staat Willy 40 jaar als artiest op de planken.  Dat gaat gepaard met de release van zijn album ’40 jaar hits’. Een dubbelalbum met alle hits uit zijn rijkgevulde carrière. Het album ging meer dan 10 000 keer over de toonbank en werd dus bekroond met een gouden plaat.

In 2013 stelt Willy zijn nieuwe album ‘Pluk de dag’ voor. Op het album staat een duet met zijn op dat moment 10-jarige dochter.  Hij maakt ook bekend dat hij vanaf 2014 met De Romeo’s zal optreden. Hierop komen verschillende reacties en Willy laat zijn fans duidelijk weten dat hij zijn solocarrière zal blijven verder zetten.

In 2014 werd bekend dat Tien Om Te Zien een éénmalige comeback maakt. Willy Sommers maakte op voorhand al duidelijk dat hij graag het programma zou willen presenteren. Niet veel later maakte VTM bekend dat Willy Sommers ook daadwerkelijk het vernieuwde ‘Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien’ gaat presenteren samen met Nathalie Meskens.

In het najaar van 2014 en het voorjaar met 2015 tourt Willy door heel Vlaanderen met ‘Het erfgoed van Willy Sommers’.  Tijdens deze concerten zingt hij nummers uit zijn beginjaren; afgewisseld met recente hits.  Van die toer verschijnt binnenkort een album!  Ook in 2015 bracht hij ‘Gisteren wordt vandaag’ uit; een album waarop hij tijdloze evergreens in een nieuw, Nederlandstalig jasje stopte.

‘Het Erfgoed Van Willy Sommers’ werd vorig jaar gebundeld in een verzamelalbum dat Willy net voor zijn verjaardag in Blankenberge voorstelde.  Geen nieuw materiaal maar wel een mooi overzicht van de carrière van een van Vlaanderens meest geliefde zangers.

Nieuw materiaal komt er in 2017 wel met het album ‘Boven De Wolken’, een gloednieuw Sommers-album waarmee Willy wil aantonen dat 65 geen eindpunt voor hem is; integendeel: het markeert een nieuw begin in zijn nu al roemrijke carrière.

Langs deze weg willen we Willy een fantastische verjaardag toewensen!

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in