Gareth Gates in Footloose: ‘Ik ben niet zo’n danser!’

0
187
Gareth Gates - Footloose
© Christof Desmedt

Deze zomer wordt het weer swingen in het bruisende Oostende want de musical Footloose komt naar het Casino Kursaal. Gareth Gates speelt de rol van cow boy Willard; zijn eerste komische rol ooit in een musical.  Wij gingen Gareth voor een openhartig gesprek opzoeken na de voorstelling van Footloose die hij vorige week speelde in het Britse Richmond. 

Wat inspireerde je om muzikant te worden?

Het is voor mij allemaal begonnen toen ik op school auditie deed voor een rol in een schoolmusical; Joseph and his Amazing Technicolor Dream Coat. Eigenlijk was ik nogal verlegen en ik verbaasde iedereen en vooral mezelf door deel te nemen aan de auditie. Iedereen vond dat ik een goede zangstem had. Die ervaring was voor mij de start van mijn liefde voor muziek. Wat later leerde ik gitaar en piano spelen, ging ik bij het jongenskoor en op latere leeftijd ging ik zingen en muziek spelen in een aantal plaatselijke bands. Muziek is sindsdien een wezenlijk onderdeel geworden van mijn dagelijkse leven.

Door welke artiesten werd je geïnspireerd?

Zoals heel wat jongeren van mijn leeftijd had ik een enorme bewondering voor Michael Jackson. Zijn album ‘Bad’ was het eerste album ooit dat ik kocht. Ik bewonderde zijn zang technische kwaliteiten en zijn dansmoves. Ook mijn vader hield van muziek. Bij hem was het dan vooral Elvis en hierdoor leerde ik ook zijn muziek kennen. Voor mij was het heel snel duidelijk: op een dag zou ik net zoals mijn idolen op een podium staan. Toen er audities kwamen voor Pop Idol, besloot ik dan ook mijn kans te wagen.

Was het voor jou moeilijk om te gaan met de plotse roem?

Toen Pop Idol op de buis kwam, was ik 17 jaar. Bovendien was Pop Idol toen uniek in zijn soort. Niemand kon dus voorspellen wat voor een impact dat zou hebben op m’n leven. Toch bekeek ik de hele Pop Idol-ervaring heel nuchter. Ik genoot van alles wat op me af kwam, zonder te gaan zweven. Door mijn deelname werden heel wat deuren geopend. Ik kijk dan ook bijzonder positief terug op mijn deelname en alles wat er sindsdien is uit voortgevloeid.

De laatste jaren vinden we je heel vaak terug in theater. Iets totaal anders toch dan popmuziek zingen?

Het is iets helemaal anders, inderdaad. Maar ik werd door de theatermicrobe gebeten door mijn auditie voor Joseph And His Amazing Technicolor Dreamcoat in het schooltheater. Sindsdien droomde ik er van om mee te mogen doen in die grote West End-producties zoals Cats en The Phantom Of The Opera. Die kans heb ik gekregen, want ik was te zien in Les Misérables, Legally Blonde en nu Footloose.

Popartiest zijn is leuk en ik sluit zeker niet uit dat ik in de toekomst nieuw materiaal uitbreng, maar het is totaal iets anders als spelen in een theater. Daar speel ik elke avond live voor een publiek van minstens duizend toeschouwers. Die interactie met het publiek heb je niet wanneer je als artiest alleen in de studio aan een nieuw album werkt.

Wat mogen we verwachten van Gareth Gates in Footloose?

In Footloose speel ik voor het eerst een komische rol en dat is voor mij iets totaal anders dan de rollen die ik voorheen al speelde in het theater. Bovendien is de musical gebaseerd op de film en krijg je alle grote hits uit die blockbuster te horen: ‘Lets Hear it for the Boy’, ‘Holding out for a Hero’ en natuurlijk ‘Footloose’. Ik zing in de musical enkele nummers, maar dansen zul je me er maar heel weinig in zien doen. Ik ben niet zo’n danser, weet je. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het feit dat ik op een bepaald moment in een gouden boxershort op het podium te zien ben. (lacht).

Deze zomer ben je te zien in Oostende. Ben je er ooit al geweest?

In België ben ik vroeger al eens geweest. Ik geloof dat ik toen in Brussel ben geweest. Oostende ken ik niet maar ik heb me wel laten vertellen dat het theater waarin Footloose speelt aan het strand gelegen is. Laat dat dan weer goed nieuws zijn voor mijn vrouwelijke fans want dat betekent dat ik tussen de voorstellingen door vaak op het strand te vinden zal zijn. Ik kijk er nu al naar uit. (lacht).

Praktisch

Footloose zal van 26 juli tot en met 6 augustus 2017 halt houden in Oostende. Tickets (tussen €44 en €69) kan je aanschaffen via www.kursaaloostende.be, 070 22 56 00 of in de Box Office van het Kursaal in Toerisme Oostende.

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in