‘Crumble o’clock’ in de keuken van Sandra Bekkari!

0
1062
sandra bekkari
© Medialaan/VTM

Sandra Bekkari is sinds enige tijd de nieuwe tv-chef van VTM.  In Open Keuken bereidt ze van maandag tot en met vrijdag de lekkerste gerechten.

Op maandag verrast Sandra met een recept uit de Libanese keuken, tabouleh. Traditioneel wordt het gemaakt van graan, maar Sandra gebruikt een groente als basis: bloemkool. Vergezeld van geroosterde kikkererwten en granaatappel is deze originele tabouleh de perfecte snelle lunch. Verder schotelt ze een lekker zoet tomatensoepje met kippenballetjes voor.

Een gezond alternatief voor chips, het klinkt te mooi om waar te zijn. Op dinsdagavond maakt Sandra groentechips op basis van wortel, pastinaak en rode biet. “Een beetje snijwerk en ze staan zo op tafel!”. Verder staat er nog een tweede groenterijk gerecht op het menu, dit keer met een een Aziatische knipoog: gekarameliseerde kalkoenblokjes met paprika en sugersnaps.

Woensdag staat de zoete aardappel centraal. Met de groente maakt ze een cake, getest en goedgekeurd door haar dochter Anna. Daarnaast zit de zoete aardappel ook nog in een healthy croque à la Bekkari, zonder brood.

“Een gerecht naar mijn hart”. Zo kondigt Sandra op donderdag 16 november haar lengfilet in papillot met groenten en krielaardappeltjes aan. Daarna is het ‘crumble o’clock’ met een cosy crumble van appel, bosvruchten en kaneel. “Wat mij betreft één van de meest smakelijke desserts die er bestaan”.

Vrijdagavond stuurt Sandra de kijkers het weekend in met een herfstschotel van kalfsoesters met rodekool, puree en beukenzwammen. “Een echt familiegerecht”, volgens Sandra. Ze maakt ook een lekkere worteldip met curry en appel voor het aperitief. Verassend en licht!

Open Keuken, van maandag tot vrijdag om 18u bij VTM.

Advertentie
BENL - 3 Months For Free Promotion 2 -  728x90

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie
Vul aub hier jouw naam in